Links

 

 

 

În pofida gerului, Mitingul dedicat eroilor căzuți la Războiul de pe Nistru a întrunit numeroși participanți din raionul Glodeni și din țară (FOTO, VIDEO)

Fri, 02/03/2018 - 15:08

D7K_5283.jpg

În pofida gerului cumplit, pe 2 martie la Glodeni s-a desfășurat tradiționalul Miting prilejuit de Ziua   Natională de comemorare a eroilor căzuți pentru independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Evenimentul a întrunit numeroși participanți din raionul Glodeni, dar și din țară, care au ținut un minut de reculegere în memoria celor căzuți în luptele de la Nistru și au depus flori la Monumentul Libertății și Independenței Republicii Moldova din centrul orașului Glodeni.

Președintele raionului Glodeni, Ion Leucă, a declarat în discursul său că se simte onorat pentru faptul că, alături de alți camarazi de pe cîmpul de luptă, personal a contribuit la ocrotirea independenței și integrității teritoriale a țării noastre. Totodată, Ion Leucă a mulțumit veteranilor Războiului de pe Nistru care și-au pus viața în pericol, dar și celor concetățeni care prin munca lor au ajutat la realizarea misiunii de protejare a valorilor și ideilor sacre ale neamului și țării. ”Aduc tot respectul pentru ex-Președintele raionului Glodeni, Leonid Istrati, pentru primarii localităților și agenții economici din raion, care, acum 26 de ani, au avut o abordare patriotică, contribuind, prin munca lor, la protejarea independenței și integrității Republicii Moldova”, a declarat Președintele raionului Glodeni.

Tot pe 2 martie Președintele raionului, însoțit de Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, Alexandru Larionov, a depus flori la mormîntul lui Vasile Zgîrcea – fostul angajat al  Comisariatului de Poliție Glodeni, unul dintre cei doi glodeneni căzuți în Războiul de pe Nistru.  Cei doi copii ai lui Vasile Zgîrcea – Alexandru și Igor au mulțumit foștilor camarazi de luptă ai tatălui pentru faptul că nu dau uitării fapta eroică a lui, ba mai mult – o promovează în rîndul tinerilor și elevilor. ”Noi, ca și mulți alți copii cărora războiul le-a răpit tații, trebuie să fim mîndri de ei și să prețuim atitudinea respectuoasă față de ei chiar și acum, după 26 de ani de la  acele evenimente tragice”, a spus Igor Zgîrcea.

În total, 546 de persoane din raionul Glodeni au participat la luptele pentru menținerea independenței și integrității Republicii Moldova, printre care și Ion Leucă – actualul Președinte al raionului.

D7K_5157.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D7K_5177.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D7K_5178.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D7K_5198.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D7K_5200.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D7K_5307.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D7K_5298.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_7475.JPG