Links

 

 

 

Secretarul de Stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Elena Belei, a efectuat o vizită de lucru în Raionul Glodeni (VIDEO)

Fri, 13/04/2018 - 14:41

1_3.jpg

 

Secretarul de Stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Elena Belei, a efectuat, vineri, 13 aprilie, o vizită de lucru în Raionul Glodeni.

Programul vizitei a inclus întrevederea cu șefii serviciilor descentralizate și desconcentrate, primarii localităților, consilierii raionali și directorii instituțiilor de învățămînt.

Întîlnirea a fost urmată de ședința cu directorii de gimnazii și de licee privind aplicarea documentelor aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în vederea debirocratizării și eficientizării învățămîntului general. Participanții la ședință au calificat drept foarte constructivă discuția, apreciind nivelul cunoașterii situației din teritoriu de către Secretartul de Stat.

Lilia LEUCĂ, directorul Liceului Teoretic ”V. Coroban”, or. Glodeni: ”Mulțumim doamnei Secretar de Stat pentru faptul că a oferit răspunsuri la toate întrebările adresate atît de directorii de instituții preuniversitare, cît și de ceilalți participanți la întîlnire. A fost o discuție utilă, bazată  pe realitate”.

Veronica IAȚCU, Directorul Gimnaziului Ciuciulea: ”Este un specialist foarte competent și o doamnă amabilă! Ne-a oferit răspunsuri în deplina cunoștință de cauză la toate problemele cu care ne confruntăm. Am mai avut întîlniri cu reprezentanții ministerului nostru, însă mai aproape de sufletul nostru și de problemele noastre, probabil, nu a fost nimeni pînă acum”.

Elena GÎRLĂ, Directorul Gimnaziului Cajba: ”A fost o întîlnire foarte binevenită. Am primit explicații exhaustive, în special, la subiectul Nomenclatorului documentelor”.

Виктор ПОПОВ, директор Гимназии с. Дану: «Очень высокий профессионал. Говорит то, о чем думаем мы, педагоги, в том числе о необходимости дебюрократизации процесса.  Ее основной посыл состоит в том, что  главное не заполнение бумаг и папок, а главное, чтобы дети себя в школе чувствовали комфортно и для учителей были созданы адекватные условия. Еще очень важно то, что Елена Белей  внесла большую долю оптимизма и веры в то, что все у нас в Молдове будет хорошо!»

Situația în instituțiile de învățămînt se află în atenția prioritară a conducerii Raionului Glodeni. Amintim că Președintele raionului Ion Leucă a efectuat vizite de documentare la majoritatea școlilor și gimnaziilor din raion pentru a stabili obiectivele de dezvoltare a acestora. Concluziile făcute au fost în detaliu discutate cu Secretarul de Stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

 

3_10.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4_6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0763.JPG