Links

 

 

 

Ion Leucă a efectuat o vizită de lucru la Gimnaziul și Grădinița din satul Cobani

Mon, 14/05/2018 - 17:56

1_4.JPG

Președintele raionului Glodeni, Ion Leucă, a vizitat, luni, 14 mai, Gimnaziul și Grădinița din satul Cobani, însoțit de primarul localității, Ivan Pluta, și de șeful Direcției Învățămînt, Tineret și Sport a raionului Glodeni, Tudor Căsăuțan.

Ion Leucă a avut o discuție constructivă cu pedagogii Gimnaziului, fiind informat că din colectivul de cadre didactice fac parte 21 de angajați, iar efectivul de elevi constituie 200 de copii, inclusiv din satele Butești și Molești ale comunei Camenca.

Instituția a reușit să soluționeze mai multe probleme ale bazei tehnico-materiale: renovarea cantinei și a sălii de festivități, instalarea a două sisteme paralele de încălzire și izolarea termică a clădirii, etc. Totodată directorul Gimnaziului, Nicolae Albu, a adresat rugămintea de a susține construcția unui bloc sanitar, fiind sprijinit de colegi care au cerut, de asemenea, ajutor pentru conectarea integrală a școlii la rețeaua internet. În alt context a fost abordată perspectiva introducerii uniformei în instituțiile de învățămînt preuniversitar.

Președintele raionului a dat asigurări că va interveni pentru a soluționa problemele primordiale ale instituției, or anume acesta a fost scopul vizitei: de a analiza problemele și identifica soluțiile.

”În calitatea mea de Președinte al raionului din start mi-am propus să contribui, în primul rînd, la creșterea  nivelului educației și culturii în raion. Vă mulțumesc pentru efortul depus în acest scop și pentru că ați rămas fideli profesiei nobile de pedagog”, a remarcat Ion Leucă.

În alt context, Președintele raionului a salutat eforturile autorităților locale din Cobani în vederea realizării unui șir întreg de obiective ambițioase și utile cetățenilor: finalizarea proiectului de instalare a apeductului, reparația drumului de la intrare și pînă la ieșire din localitate, iluminarea, amenajarea stadionului, renovarea grădiniței. În mod special au fost apreciate proiectele investiționale în valoare de cca 2,2 mln de lei  realizate la Centrul de Sănătate.

Aflat la Cobani, Ion Leucă a vizitat Grădinița pentru Copii, fiind impresionat de sistemul de încălzire pe peleți, precum și de proiectul de instalare a bateriilor solare.

Președintele  raionului a  dat asigurări că Consiliul Raional va fi alături de administrația Grădiniței în procesul de implenentare a proiectelor ce duc spre îmbunătățirea condițiilor de întreținere a copiilor. 

2_5.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2087.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2032.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2027_0.JPG