Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

APL Glodeni, apreciată pentru sprijin în controlul eficient al tuberculozei

Vin, 22/12/2017 - 11:26

IMG_6362.JPG

 

Administrația Publică Locală din Raionul Glodeni s-a învrednicit de Certificatul de Apreciere al Asociației Naționale a Bolnavilor de Tuberculoză din Republica Moldova (SMIT), în semn de recunoștință pentru implicare activă și sprijinul acordat în controlul eficient al tuberculozei. Certificatul a fost acordat joi, 21 decembrie, Vicepreședintelui Raionului Glodeni, Oxana Albu, de către Președintele SMIT, Pavel Rucșineanu, în cadrul Mesei rotunde ”Împreună în controlul Tuberculozei: Eficientizarea controlului TB și TB-MDR prin consolidarea unui mediu favorabil tratamentului ambulator”.

În cadrul Mesei rotunde, a fost pusă în discuție situația privind tuberculoza în raionul Glodeni, rolul asistenței medicale primare și al autorităților  publice locale în controlul tuberculozei. De asemenea, participanții au făcut un schimb de opinii cu privire la tratamentul ambulator și anume servicii centrate pe pacient.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Programului ”Împreună în controlul tuberculozei” pentru anii 2016-2020, aprobat prin Hotărîre de Guvern și care cuprinde prioritățile Guvernului, orientate spre aplicarea strategiilor inovative întru reducerea poverii tuberculozei în Republica Moldova.

Vezi Broșura:

IMG_6353.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6359.JPG