Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Asociația Producătorilor de Lapte a fost creată în raionul Glodeni

Mie, 08/08/2018 - 18:12

IMG_9626.JPG

Producătorii de  lapte din raionul Glodeni s-au asociat într-o organizație profesională – Asociația Raională a  Producătorilor de Lapte. Decizia a fost aprobată în cadrul Adunării Generale ce a avut loc sub auspiciile Consiliului Raional Glodeni, cu participarea Președintelui raionului Ion Leucă; șefului Direcției Agricultură și Alimentație Oleg Agache; specialistului principal în problemele dezvoltării producției animaliere din cadrul Direcției Agricultură și Alimentație Vitalie Postolachi; șefului Direcției raionale pentru siguranța alimentelor Vladimir Maican, primarilor localităților.  La eveniment au participat, de asemenea, Ana Tîltu, Președintele Organizației Regionale a Fermierilor din Nordul Moldovei, și Ana Pancrat, Președintele Asociației Producătorilor de Lapte din nordul țării. În cadrul adunării generale a fost votată conducerea Asociației, în funcția de președinte fiind aleasă Lidia Gnatiuc, conducător al unei întreprinderi din Fundurii Vechi.

Ion Leucă a salutat decizia unanimă privind crearea organizației profesionale a producătorilor de lapte din raionul Glodeni, fapt care le va oferi posibilitatea de a soluționa problemele de sistem – începând cu producerea furajelor, atragarea și asimilarea investițiilor, instruirea specialiștilor, formarea prețului de comercializare și subvenționarea de către stat.

”Asociația este o platformă pentru un lobby profesionist al intereselor producătorului de lapte în raport cu întreprinderile de prelucrare, precum și pentru o cooperare eficientă, în cadrul legal, cu Administrația Publică Locală de nivelurile I și II. Laptele este un produs de prima necesitate, de aceea Dumneavoastră meritați toată susținerea și respectul pentru munca asiduă pe care o depuneți”, a subliniat Președintele raionului. 

IMG_9613.JPG