Parteneriate

 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Autoritățile locale din raionul Glodeni estimează prejudiciul cauzat de furtună și solicită ajutorul Guvernului

Taburi primare

Joi, 04/07/2019 - 11:36

1_22.jpg

Comisia Raională pentru Situații Excepționale a Raionului Glodeni s-a întrunit joi, 4 iulie, în ședință pentru a examina situația creată în urma furtunii ce s-a abătut peste raionul Glodeni pe 2 iulie curent.

Primarii au informat membrii comisiei despre consecințele aduse de calamități instituțiilor publice, agenților economici, populației, infrastructurii drumurilor și sistemelor de comunicație. S-a constatat că prejudiciul material estimativ depășește considerabil resursele disponibile în bugetele Autorităților Publice Locale de nivelul I și II, fapt care i-a determinat pe membrii Comisiei să  apeleze la Autoritățile Publice Centrale.

Astfel, pentru a solicita acoperirea cheltuielilor legate de lichidarea consecințelor vântului puternic însoțit de ploaie abundentă și grindină, fiecare Primărie din raionul Glodeni va prezenta, în mod de urgență, dosar care să includă:

  • actul de constatare a pagubei însoțit de imagini de la fața locului

  • procesul verbal al ședinței Comisiei locale pentru situații excepționale

  • devizul de cheltuieli sau actul confirmativ autorizat

  • extrasul din contul primăriei

Vineri, 5 iulie, Comisia Raională pentru Situații Excepționale se va întruni într-o nouă ședință pentru totalizarea și perfectarea procesului verbal final care, împreună cu dosarele primăriilor, va fi prezentat Comisiei Republicane pentru Situații Excepționale spre examinare la ședința imediat următoare a acesteia.

Ion Cojocari, Președintele raionului Glodeni, președinte al  Comisiei Raionale pentru Situații Excepționale, și-a exprimat speranța că autoritățile centrale vor interveni în procesul de lichidare a efectelor dezastruoase ale condițiilor climaterice excepțional de nefavorabile și fără precedent care s-a abătut peste raionul Glodeni.

Totodată, Ion Cojocari a mulțumit instituțiilor și întreprinderilor, în special, Secției Raionale pentru Situații Excepționale, Filialelor din Glodeni ale SA ”RED-Nord” și  SA ”Drumuri Rîșcani”, Inspectoratului Raional de Poliție, Inspecției Ecologice Glodeni, primăriilor, oamenilor simpli, care au intervenit prompt în lupta cu furtuna și continuă să lucreze în regim special pentru a depăși consecințele acesteia.