Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Raionul Glodeni în presă

Infotag

Canal2

Argumentul

Agora.md

Provincial

Publika TV

Moldpres

Вести

Deschide.md

Timponline                            

MIR-TV

 

 

 

 

 

 

COMEMORAREA VICTIMELOR REPRESIILOR STALINISTE ASTĂZI SE ÎMPLINESC 68 DE ANI DE LA CEL MAI MARE VAL DE DEPORTĂRI DIN BASARABIA

Joi, 06/07/2017 - 11:31

 

 

 

Acum 68 de ani din #Basarabia au fost deportate de către sovietici 11.293 de familii.
Operațiunea secretă numită „IUG” a lăsat urme adînci în sufletul neamului nostru. Atît bărbați și femei, cît și copii au fost încărcați în vagoane de vite și transportați în Siberia și Kazahstan.
Hotărârea, care prevedea deportarea românilor basarabeni era însoțită de un act adițional în care era prevăzută decizia Guvernului Sovietic ca deportarea să se facă pe vecie.
Acțiunea a început la 2 noaptea, fiind bine planificată cu mult timp înainte. Doar în cîteva ore Basarabia a fost cuprinsă de lacrimi, durere și jale. Cei mai buni din rîndul neamului nostru au fost scoși din case fiind considerați „chiaburi” sau fiind acuzați de „colaborare cu fasciștii”, „de apartenență la partidele burgheze românești sau la secte religioase ilegale”, iar în locul lor au fost aduși „nacialinici” sovietici care aveau un scop bine stabilit – să distrugă memoria și istoria noastră.
Astăzi avem obligația #morală de a păstra vie amintirea despre persoanele supuse acestui calvar, care nu mai sunt în viață dar și de a-i cinsti pe cei care au mai rămas printre noi.