Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Conducerea raionului - în dialog cu pedagogii de la Liceul ”Balatina”

Vin, 23/02/2018 - 13:51

1_4.jpg

În cadrul programului său de întîlniri cu angajații instituțiilor de învățămînt, Președintele raionului Glodeni, Ion Leucă, însoțit de Vicepreședinte Oxana Albu și șeful Direcției Învățămînt, Tineret și Sport Tudor Casauțan, a vizitat joi, 22 februarie, Liceul Teoretic ”Balatina”.

La întrevedere au fost puse în duscuție atît problemele tradiționale cu care se confruntă școlile din țară – situația financiară și baza tehnico-materială, cît și cele distincte anume pentu această  instituție de învățămînt.

Astfel, administrația liceului a cerut conducerii raionului susținere în realizarea unor proiecte de infrasrtuctură – modernizarea sistemului de încălzire, reparația acoperișului și a sălii de sport. S-a menționat faptul că pentru implementarea acestor proiecte este necesară atît valorificarea eficientă a resurselor bugetare, cît și atragerea investițiilor suplimentare în cadrul unor parteneriate externe. 

La Liceul Teoretic ”Balatina” își fac studiile 539 de elevi din mai multe localități, inclusiv satele Balatina, Tomești, Clococenii Vechi, Clococenii Noi, Cobani, Cuhnești, Butești, Moara Domnească, iar transportarea lor, în condiții de securitate maximă, reprezintă un imperativ al administrației liceului. ”Părinții ne-au încredințat tot ce au mai scump, trebuie să îndreptățim așteptările lor în ce privește supravegherea impecabilă a copiilor, incluisiv în timpul transportării lor la studii și diverse activități extracurriculare”, a subliniat Ion Leucă.

În alt context a fost remarcată importanța dezvoltării  profesionale continue a pedagogilor în contextul cerințelor tot mai exigente față de cadrele pedagogice din țară, dar și pe plan internațional. De asemenea, Ion Leucă a atenționat corpul profesoral din liceu că este necesară edificarea unei relații interumane dintre pedagog și copil bazate pe respect reciproc. ”În calitatea mea de Președinte al raionului sînt capabil să fac anumite compromisuri, însă nu și în privința copiilor, bătrînilor, persoanelor cu disabilități sau social vulnerabile”, a spus Președintele raionului.

Familiarizarea conducerii raionului Glodeni cu situația din sistemul de învățămînt preuniversitar va continua cu vizite în gimnazii. 

1a_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1b_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2_4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14.jpg