Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Funcționarii publici din Glodeni au învățat cum să abordeze fake news-urile

Mar, 03/07/2018 - 18:34

1_15.JPG

Consiliul de Presă și Asociația Presei Independente în persoana directorului executiv Petru Macovei, în colaborare cu Consiliul Raional Glodeni, au organizat marți, 3 iulie, o masă rotundă  cu tema drepturilor și obligațiunilor consumatorilor de media și ale jurnaliștilor, destinată funcționarilor din cadrul primăriilor, instituțiilor subordonate Consiliului Raional, serviciilor desoncentrate și descentralizate.

La eveniment a fost prezentă Oxana Albu, Vicepreședinte al raionului Glodeni.

În special, funcționarii au fost instruiți în probleme precum detectarea și abordarea fake news-urilor; acțiunile în cazul unor informații eronate în care autoritatea publică este vizată;  edificarea și menținerea unei relații prietenoase și corecte cu mass-media. Participanților le-au fost distribuite materiale informaționale, printre care Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova, în redacție nouă.  

Notă: ”Fake news” (din eng. ”noutate falsă”) este un tip de jurnalism sau propagandă, care constă în dezinformarea intenționată sau falsuri răspândite prin intermediul presei tradiționale și a emisiunilor de știri sau prin internet, inclusiv rețele de socializare.

2_9.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3_4.JPG