Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ion LEUCĂ: ”Până la 1 septembrie vreau să-mi fie clară situația din toate școlile”

Mie, 04/07/2018 - 18:10

1_16.JPG

Președintele raionului Glodeni, Ion Leucă, a continuat, miercuri, 4 iulie, programul vizitelor sale la instituțiile de învățământ preuniversitar, având o discuție cu pedagogii Gimnaziului Limbenii Noi.

Directorul Gimnaziului, Vera Nafornița, a prezentat situația actuală a instituției, reiterând îngrijorarea principală a majorității conducătorilor privind metoda de finanțare a gimnaziilor și liceelor ”per elev”, care, în opinia lor, nu acoperă necesitățile instituțiilor cu un număr de elevi de până la 150-160 de copii. Ion Leucă a menționat că a abordat deja acest subiect cu autoritățile centrale, urmând să fie identificate soluții de asigurare a securității financiare a școlilor medii și mici.

Un alt subiect abordat de Vera Nafornița a fost insuficiența resurselor pentru reparația tehnicii de calcul și  procurarea stingătoarelor, rechizitelor, materialelor didactice, veselei, detergenților pentru veselă, dar și pentru acoperirea altor cheltuieli curente. La acest subiect administrația instituției a primit asigurări de sprijin, inclusiv în cadrul unor parteneriate publice-private.

Vizitând mai multe cabinete, Președintele raionului s-a arătat mulțumit de calitatea lucrărilor de reparație, efectuate în comun cu părinții elevilor.

Ion Leucă le-a muțumit profesorilor pentru munca deloc ușoară desfășurată pe parcursul anilor, care se complică inclusiv din cauza migrației și a declinului demografic.

”Apreciem efortul Dumneavoastră și ne străduim să vă creăm condiții decente de activitate, prin proiecte de renovare și dotare a bazei tehnico-materiale a instituțiilor, inclusiv din contul resurselor de finanțare externă”, a spus Ion Leucă.

În context Președintele a remarcat că parteneriatele externe sunt eminamente necesare pentru raionul Glodeni în general și pentru unitățile administrativ-teritoriale de nivelul I în particular. Ion Leucă și-a exprimat încrederea că acordul de înfrățire dintre satul Limbenii Noi și localitatea Șanț din județul Bistrița-Năsăud va oferi localității noi oportunități pentru dezvoltare.

Potrivit primarului de Limbenii Noi, chiar în zilele următoare un grup de consilieri va pleca la Bistrița pentru a discuta realizarea inițiativelor comune, inclusiv în domeniul odihnei copiilor, unor lucrări de reparație la gimnaziu, dar și de creare a ”porților satului Limbenii Noi”.

2_11.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_7685.JPG