Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ion Leucă a discutat mai multe probleme de ordin social cu pedagogii Gimnaziului nr. 1 Sturzovca

Mie, 11/07/2018 - 16:33

1_20.JPG

În cadrul vizitei de lucru efectuate în satul Sturzovca, Președintele raionului Glodeni, Ion Leucă, a discutat cu profesorii și personalul auxiliar al Gimnaziului nr. 1 Sturzovca mai multe probleme de ordin social. La întâlnire au participat Tudor Casauțan, șef al Direcției Învățământ, Tineret și Sport Glodeni, și Oleg Colesnic, primar al satului Sturzovca.

Președintele raionului s-a referit, în special, la proiectele de reabilitare a infrastructurii, realizate pe parcursul mandatului său de Președinte, și anume:  de renovare a și iluminare a stației de autobuse din or. Glodeni în comun cu autoritățile publice locale de nivelul I; de reabilitare a  centrelor medicilor de familie, instituțiilor de învățământ, grădinițelor, unele fiind în stare să concureze cu instituții similare din mediul rural al UE.

A fost remarcată conlucrarea foarte bună cu autoritățile publice locale de nivelul I, inclusiv cu cele din Sturzovca și în special cu primarul Oleg Colesnic.

În contextul situației Gimnaziului român Sturzovca, Președintele raionului a fost sesizat despre intenția administrației de a optimiza sistemul de încălzire prin deconectarea etajului 3 neutilizat, în vederea economiei de resurse pentru aceste scopuri. Ion Leucă a asigurat că va ține la control problema. De asemenea, i-a fost transmisă doleanța adresată conducerii țării privind revizuirea sistemului de finanțare a școlilor.

”Am vizitat aproape toate instituțiile preuniversitare din raionul Glodeni - am o închipuire reală despre ce se întâmplă în sistemul educațional la noi.  În pofida declinului demografic și a formulei de finanțare ”per elev” care nu permite acoperirea integrală a cheltuielilor suportate de instituții, noi menținem sistemul educațional la nivel adecvat. Totuși, în vederea găsirii unui algoritm mai funcțional al problemei de finanțare am sesizat autoritățile centrale, în zilele următoare urmând să aibă loc o întâlnire  a conducerii raionului cu cea a ministerului de resort la subiectul respectiv”, a anunțat Ion Leucă, specificând că una din misiunile sale este să reprezinte cu onoare locuitorii raionului Glodeni - în interiorul raionului și în afara acestuia.

4_9.JPG