Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ion Leucă a participat la ședința Grupului de monitorizare a Strategiei Naționale Anticorupție

Vin, 03/08/2018 - 18:20

03.08.18-Guvern_0.jpg

Președintele raionului Glodeni, Ion Leucă, a fost prezent, vineri, 3 august, la ședința de lucru a Grupului de monitorizare 2 a Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție, la care au participat prim-ministrul Pavel Filip, alți membri ai Guvernului, președinți de raioane, reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare, ai mediului de afaceri, precum și ai societății civile.

În cadrul ședinței au fost prezentate și examinate nouă planuri sectoriale anticorupție, dar și Raportul de monitorizare și evaluare privind implementarea Strategiei în anul 2017.

Reprezentanții societății civile au făcut o serie de recomandări pentru implementarea eficientă a prevederilor strategiei și, printre altele, au menționat importanța sporirii accesului la informațiile de interes public, aplicării planurilor sectoriale, precum și a organizării consultărilor publice pentru evaluarea îndeplinirii acestora.

Consiliul Raional Glodeni a elaborat propriul plan de acțiuni anticorupție în baza Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție. Documentul a fost supus dezbaterilor publice, iar la 1 martie anul curent – votat de consilieri. Scopul documentului este asigurarea eficienţei, transparenţei şi integrității autorităţilor administraţiei publice locale; prestarea serviciilor publice calitative; utilizarea adecvată şi eficientă a banilor publici; îmbunătăţirea imaginii publice şi creşterea încrederii societăţii, precum și asigurarea condiţiilor pentru un proces de dezvoltare durabilă.

Imagini foto: gov.md

03.08.18-Guvern2_0.jpg