Parteneriate

 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La Cobani se restabilesc drumurile distruse de ploile torențiale din luna iulie

Mie, 12/09/2018 - 13:11

s_1.jpg

Președintele raionului, Ion Leucă, și Vicepreședintele ales al raionului, Ion Maican, primarul satului Cobani, Ivan Pluta, au inspectat porțiunile de drum din Cobani deteriorate în urma intemperiilor de la finele lunii iulie anul curent. Ploile torențiale, însoțite de vânt puternic, au făcut atunci ravagii în gospodării și grădini ale locuitorilor, au doborât stâlpi, au deteriorat mai multe porțiuni de drum local de pietriș din intravilanul localității.  Pentru lichidarea consecințelor ploilor devastatoare Președintele raionului a convocat Comisia raională pentru Situații Excepționale care a evaluat pagubele  materiale, inclusiv suprafața și lungimea drumului deteriorat, și a elaborat un plan de lichidare a consecințelor.

Astfel, la prima etapă, pentru restabilirea drumului din Cobani, au fost utilizate 2000 de tone de  piatră, dintre care 500 de tone - oferite cu titlu gratuit de compania ”Cariera Cobani”. Reabilitarea inițială a drumurilor distruse a permis restabilirea practicabilității porțiunilor respective, în continuare urmând să fie efectuate lucrări de nivelare.

Autoritățile Publice Locale de ambele niveluri au convenit să continue coordonarea acțiunilor în vederea îmbunătățirii infrastructurii rutiere din Cobani.

2_20.JPG