Parteneriate

 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
 
 
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
                        
 
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La Glodeni a demarat procesul de reabilitare a drumurilor în cadrul Programului ”Drumuri bune pentru Moldova” (VIDEO)

Taburi primare

Vin, 25/05/2018 - 14:12

IMG_4337.JPG

Sursa video: TV Prim

În raionul Glodeni a demarat, vineri, 25 mai, procesul de reabilitare a drumurilor în cadrul Programului ”Drumuri bune pentru Moldova”. Zilnic, în raion vor fi reparate cîte un kilometru de drum.

Potrivit lui Gheorghe Leșco, specialist superior calitate și control ÎS ”Administrația de Stat a Drumurilor”, pentru raionul Glodeni a fost formulată o listă de drumuri pentru reparație: 20 de localități vor avea segmente de drum asfaltat reabilitat, în afară de acestea vor fi reparate și  segmente de drum ”în variantă albă”.

Atît tehnica cît și personalul antrenat în reparația drumurilor din raionul Glodeni au fost aduse din Chișinău, de către compania – cîștigătoare a licitației.

Marin Sîrbu, Director comercial al Companiei-Antreprenor, a menționat că pentru raparația drumurilor din raionul Glodeni a fost mobilizată cea mai performantă tehnică pe care o au în dotare. ”Zilnic vom repara cîte un kilometru. Numai așa putem să reușim valorificarea proiectului în sumă de aproape 40 milioane de lei”, a spus Marin Sîrbu.

Președintele raionului Ion Leucă a sublinat că, suplimentar la resursele  distribuite de  Administrația de Stat a Drumurilor, există și alte surse de acoperire a cheltuielilor pentru reabilitarea drumurilor în raion. ”Avem și surse locale care revin Autorităților Publice Locale de nivelul II, conform Legii Bugetului. De asemenea, trebuie să ținem cont și de resursele care le revin APL de nivelul I. Aproximativ, anul acesta vom avea de valorificat în raionul Glodeni în jur de 60 de milioane de lei pentru reparația drumurilor”, a menționat Ion Leucă.

Potrivit  administrației raionului Glodeni, lista drumurilor ce urmează a fi reparate  în cadrul Programului ”Drumuri bune pentru Moldova” a fost elaborată reieșind din priorități, precum  circulația sigură a cetățenilor, atractivitatea investițională și dinamizarea proceselor economice în zonă. 

IMG_4348.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4366.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4321.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4320.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4394.JPG