Parteneriate

 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La inițiativa Președintelui raionului Ion Leucă, raionul Glodeni își intensifică cooperarea cu raionul Baranovici din Belarus

Vin, 23/11/2018 - 14:08

46493478_440625259801059_9187088655649341440_n.jpg

La inițiativa Președintelui raionului Ion Leucă, o delegație oficială a raionului Glodeni a efectuat recent o vizită în raionul Baranovici, Regiunea Brest, Republica Belarus, unde a participat la Ziua lucrătorilor din agricultură și industria prelucrătoare. Din delegație au făcut parte Secretarul Consiliului Raional Vasile Pelin; consilierii raionali Ecaterina Fiodoraș, Nicolae Rotari și Ion Vasilos – președintele Comisiei pentru agricultuiră și industrie. Vizita se încadrează în proiectul Acordului de înfrățire dintre raionul Glodeni Republica Moldova și raionul Baranovici Republica Belarus, aprobat prin Decizia Consiliului Raional la propunerea Președintelui Ion Leucă.

În cadrul vizitei, delegația s-a familiarizat cu activitatea Fabricii de producere a untului și cașcavalurilor, unei ferme de creștere a bovinelor și unui combinat de cultivare a ciupercilor, precum și a avut o întrevedere cu Președintele Comitetului Executiv Raional Baranovici, Vasili Hvatic care a făcut o prezentare social-economică succintă a raionului și a punctat domeniile strategice de cooperare dintre administrațiile raioanelor Baranovici și Glodeni. În acest sens, partea belarusă s-a arătat interesată de dezvoltarea cooperării în domeniul agro-industrial și, în special, de procurarea de la producătorii din Glodeni a producției agricole – soii, grîului, furajelor pentru aprovizionarea fabricii de păsări ”Drujba” cu o capacitate de 3 milioane de capete. Partea moldavă urmează să evalueze potențialul de producere pentru ca ulterior să fie încheiate contracte directe dintre agenții economici din Baranovici și Glodeni.

Delegația raionului Glodeni a lansat părții belaruse o invitație de vizită reciprocă pentru definitivarea intențiilor de cooperare pe toate dimensiunile.

”Apreciez drept foarte productivă vizita la Baranovici – raion care are  multe tangențe cu raionul Glodeni, cea mai mare fiind că ambele raioane sunt orientate preponderent spre dezvoltarea agroindustrială, iar colaborarea noastră ar putea să ne ajute să valorificăm potențialul pe care îl avem în acest domeniu, să deschidem noi piețe de desfacere a producției agricole”, a menționat Ion Leucă, Președintele raionului Glodeni.

46445874_440625546467697_6831471575384981504_n.jpg