Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mesaj de felicitare al Președintelui raionului Glodeni, Ion Leucă, cu ocazia Zilei Victoriei și Zilei Europei

Joi, 10/05/2018 - 09:07

Sărbătoarea de 9 mai semnifică pentru întreaga istorie a neamului o pagină remarcabilă, încununând în sine multe amintiri. Cu acest prilej îi felicit cordial pe toți veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, văduvele celor căzuți pe front, precum și pe toți concetățenii ținutului glodenean, dorindu-Vă sănătate, încredere și speranțe în viitor, să aveți pe obraz lacrimi doar de bucurie, iar în suflet – pace. Tuturor Vă aducem azi în dar florile recunoștinței.

Să comemorăm și baștinașii noștri, ostași ai armatei române, care și-au jertfit sănătatea și viața în cel de-al doilea război mondial pentru ca noi astăzi să ne bucurăm de pace, libertate și independență. Ei sunt memoria vie a istoriei noastre și trebuie să-i cinstim cu demnitate.

În ziua de 9 mai este marcată și Ziua Europei – o sărbătoare a păcii și unității, dedicată istoriei unui continent, care a dăruit un model de cultură și de civilizație, de solidaritate, de dialog și de colaborare pentru binele comun.

Fie ca valorile Uniunii Europene, precum democrația, respectul față de demnitatea umană, egalitatea, supremația legii și respectul drepturilor tuturor, indiferent de rasă, naționalitate, religie, să domnească în fiecare stat oricare i-ar fi amplasarea geografică!

Ar fi bine ca această zi să rămână în istoria continentului  una în care să trăim sentimentul deplin al vieții în libertate, înțelegere între națiuni și respect reciproc, iar obiectivul nostru de a ne alătura marii familii europene să devină realitate cât mai curând!