Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Orchestra de muzică și dans popular din raionul Glodeni a impresionat publicul polonez

Mar, 07/08/2018 - 10:06

Polonia4.jpg

Orchestra de muzică și dans popular din raionul Glodeni, conducător artistic Victor Carcea, a impresionat profund publicul polonez în cadrul Festivalului Folcloric din orașul Aleksandrow, Voievodatul Łódź. Pentru evoluția lor excepțională tinerii artiști din raionul Glodeni s-au învrednicit de diplomă și de premiu bănesc oferit de autoritățile publice ale Voievodatului Łódź.

Vizita orchestrei în Polonia se efectuează în cadrul Acordului de Cooperare încheiat în octombrie 2015 de către Ion Leucă, Președintele raionului Glodeni, Republica Moldova, și Stanislaw Cubala, Președintele raionului Piotrkow, Polonia, care prevede colaborare în domeniile economic, cultural, educațional, sportiv, etc.

”Mă bucur că am putut oferi cetățenilor din raionul Glodeni posibilitatea să călătorească cu diverse ocazii, să-și demonstreze talentul, să promoveze raionul și țara, dar și să se inspire din cultura partenerilor noștri din Uniunea Europeană, aspirând la principiile europene ”unitate prin diversitate”, a comentat Ion Leucă.

 

Polonia5.jpg