Parteneriate

 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Planul integrat de gestionare a rîului Camenca se discută la Glodeni

Joi, 24/05/2018 - 15:53

IMG_4158.JPG

Planul integrat de gestionare a bazinului rîului Camenca se discută în aceste zile la Consiliul Raional Glodeni, cu participarea Președintelui raionului Ion Leucă, Vicepreședintelui Victor Țarigradschi, ex-Președintelui Valeru Țarigradschi – membru al Comitetului Bazinal al rîului Prut, Președinte al Comisiei  pentru protecţia mediului,  amenajarea teritoriului şi dezvoltarea serviciilor publice din cadrul Consiliului Raional Glodeni.

Miercuri, 23 mai, a avut loc întrunirea de informare pentru autoritățile publice locale, desfășurată de către Asociația Femeilor pentru Protecția Mediului și Dezvoltarea Durabilă. În cadrul evenimentului, Ioana Bobînă, director de proiect, a făcut prezentarea programului de elaborare a Planului integrat de gestionare a rîului Camenca. De asemenea, a fost prezentată analiza utilizării resurselor de apă din bazinul rîului Camenca, precum și o informare cu privire la calitatea resurselor de apă din regiunea Prutul de Mijloc.

Joi, 24 mai, tot la Consiliul Raional Glodeni, a avut loc ședința Comitetului Subbazinal Camenca. În cadrul acesteia a fost aleasă componența Comitetului din care fac parte 15 primării din raioanele Glodeni, Fălești și Rîșcani – riverane rîului Camenca. De asemenea, au  fost votați Președintele Comitetului Subbazinal Camenca (Ion Leucă, Președintele raionului Glodeni); Vicepreședintele Comitetului (Vladimir Tăbîrță, Vicepreședinte al raionului Fălești); Secretarul Comitetului (Valeriu Țarigradschi, Președinte al Comisiei  pentru protecţia mediului,  amenajarea teritoriului şi dezvoltarea serviciilor publice din cadrul Consiliului Raional Glodeni). Către ședința imediat următoare a Comitetului membrii acestuia urmează să vină cu propuneri concrete privind elaborarea și implementarea Planului integrat de gestionare a bazinului rîului Camenca.

Planul integrat de gestionare a bazinului rîului Camenca este parte integrantă a Planului de Gestionare a Bazinului Hidrografic Prut, Camenca fiind afluent al acestuia. Planul urmărește obiective, precum: conștientizarea de către populație și Administrația Publică Locală a importanței ocrotirii și îngrijirii rîurilor mici și a resurselor de apă, a valorii minumentelor naturii și ariilor protejate; amenajarea izvoarelor rîului Glodeanca și plantarea a 4 ha de fîșii riverane; amenajarea popasului ecoturistic; îmbunătățirea calității mediului în zonă, inclusiv a rîurilor mici.

 

IMG_4157.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4147.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4140.JPG