Parteneriate

 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
 
 
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
                        
 
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Președintele raionului a avut un dialog deschis cu pedagogii din Limbenii Vechi

Taburi primare

Joi, 05/07/2018 - 15:05

 

1a_1.JPG

Președintele raionului Glodeni, Ion Leucă, însoțit de consilierul raional Oxana Movilă, secretar al Comisiei consultative învățământ, tineret și sport, a efectuat o vizită de lucru în localitatea Limbenii Vechi unde a avut o întâlnire cu profesorii și personalul auxiliar din cadrul Gimnaziului localității. La întrunire a fost prezent primarul satului, Valeriu Bandalac.

Potivit Președintelui raionului, scopul vizitei este de a vedea, la fața locului, situația din domeniu. ”Am vrut să văd personal, după 3 ani de mandat, care este starea lucrurilor în învățământul gimnazial și liceal, aflat în responsabilitatea Consiliului Raional, și să identificăm posiblități ca să vă susținem sau să ne bucurăm pentru succesele obținute în comun”, a menționat Ion Leucă.

Directorul Gimnaziului, Antonina Mura, a prezentat situația de la instituție: ”Desfășurăm activități extracurriculare vaste și diverse. Avem o conlucrare constructivă cu partenerii, cu părinții și am dat start unui pateneriat viabil cu agenții economici. Astfel, am beneficiat de softuri educaționale în cadrul proiectului ”Educație de calitate în mediul rural” - fiecare sală de clasă, acum, este dotată cu tehnică de calcul și aproape toate încăperile au acoperirea cu rețeaua Internet. Grație Președintelui raionului, am beneficiat de resurse financiare din partea Consiliului Raional în sumă de 111 mii lei pentru reparatia cantinei. Ne-am conectat la rețeaua de alimentare cu apă potabilă. Clasele sunt reparate și amenajate, blocurile sanitare funcționează. Putem începe anul de studii”.

Totodată, Antonina Mura a trasat câteva doleanțe pentru autoritățile centrale și locale: revizuirea formulei de finanțare a școlii ”per elev”; susținere pentru renovarea sălii de festivități; schimbarea sistemului energetic și a celui antiincendiar; reparația curentă a terenului de sport.

Președintele raionului a menționat în context realizarea inițiativelor în beneficiul instituțiilor de învățământ: 22 de grădinițe au fost renovate cu ajutorul României, iar acest program va continua și în școli, la fel cu ajutorul partenerilor externi, dar și în limita resurselor interne disponibile. Ion Leucă a apreciat importanța conlucrării dintre APL de ambele niveluri. ”Nu facem imixtiune în activitatea APL de nivelul I, dar colaborăm, în limitele competențelor care ne sunt deferite de legislație, pentru ca cetățenii raionului să se bucure de condiții decente de educație, deservire medicală și protecție socială”, a concluzionat Președintele raionului.

Iar în contextul formulei de finanțare a gimnaziilor, care este abordată de majoritatea instituțiilor preuniversitare, Ion Leucă a reiterat că o ține la control și că face demersuri corespunzătoare la nivel central pentru revizuirea acesteia. În încheiere Președintele raionului a mulțumit profesorilor pentru că au rămas în sistem și continuă să servească comunitatea cu demnitate.

2_12.JPG