Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Președintele raionului Ion Leucă s-a întâlnit cu pedagogii Gimnaziului Ustia

Vin, 06/07/2018 - 16:58

1_17.JPG

Președintele raionului Glodeni, Ion Leucă, s-a întâlnit vineri, 6 iulie, cu pedagogii Gimnaziului Ustia, pentru a discuta problemele instituției și ale localității și a găsi soluții de depășire a acestora.

Directorul Gimnaziului, Viorica Ursachi, a informat conducerea raionului că școala activează din anul 1972,  din 01.01.2017 fiind la autogestiune financiară. Instituția are 17 cadre didactice și 165 de elevi. Printre lacune se numără problema tradițională a școlilor rurale – formula de finanțare a instituțiilor ”per elev”, care nu acoperă cheltuielile suportate.  În context Ion Leucă a menționat că Autoritățile Publice Centrale vor fi sesizate în acest sens, la  fel ca și în problema insuficienței specialiștilor la anumite obiecte și  în problema limitării posiblităților de aplicare la proiecte de către instituțiile cu un  număr mic de elevi.

Participanții la discuție au mai abordat subiectul continuării lucrărilor de reparație a drumurilor aflate în gestiunea APL de nivelul II. Ion Leucă a asigurat că vor fi depuse eforturile necesare pentru a finaliza proiectul respectiv. ”Reparația drumurilor din raion este proiectul meu de suflet și ține de demnitatea mea profesională și personală”, a subliniat Ion Leucă.

În altă ordine de idei, a fost pusă în discuție finanțarea activităților sportive, în acest sens a fost sugerată ideea valorificării plenare a oportunităților ce se deschid  în cadrul parteneriatelor externe  și  cu Federația Moldovenească de Fotbal.

”Puterea unui stat este în cetățenii săi. Vă mulțumesc sincer pentru munca depusă, în condițiile deloc ușoare ale reformelor ce se implementează, ca să menținem sistemul educațional la nivelul așteptărilor cetățenilor. În virtutea mea de Președinte al raionului depun și voi depune în continuare eforturi pentru a vă susține. Educația și protecția socială sunt domeniile care mă preocupă în mod prioritar”, a menționat Ion Leucă.

5_1.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14_0.JPG