Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Primarul de Fundurii Vechi: avem o comunicare deschisă și colaborare eficientă cu autoritățile raionului

Mar, 10/07/2018 - 17:33

1_18.JPG

Președintele raionului Glodeni, Ion Leucă, a efectuat o vizită de lucru la Gimnaziul Fundurii Vechi, în cadrul căreia s-a familiarizat cu condițiile de activitate, nivelul de pregătire către noul an de studii și doleanțele colectivului instituției.

Directorul Gimnaziului, Valeriu Pogurschi, l-a informat pe Ion Leucă că în anul de studii 2017-2018, școala a avut 18 cadre didactice și 240 de elevi. Instituția se bucură de succese în educație, cultură și sport. Având performanțe, școala a solicitat suportul conducerii raionului pentru deschiderea, în Fundurii Vechi, a filialelor Școlii de Arte și Școlii Sportive. De asemenea, a fost adresată rugămintea de ajutor financiar pentru dotarea cu mobilier a Sălii de festivități din cadrul Gimnaziului.

În altă ordine de idei, primarul localității Emilia Vieru a abordat problema reconstrucției capitale a etajului I a clădirii Gimnaziului și creării, pe baza acestuia, a Instituției Unice Gimnaziu-Grădiniță, pentru a soluționa problema insuficienței locurilor la grădiniță.

În replică, Ion Leucă a menționat că va interveni pentru deschiderea grădiniței pe baza Gimnaziului, mai ales ținând cont de creșterea natalității în localitate. Președintele a spus că susține ideea deschiderii filialelor Școlii de  Arte și a Școlii Sportive în Fundurii Vechi, inițiativa localnicilor urmând să fie formulată în mod oficial.

Președintele raionului a mai relatat despre Programul Național ”Drumuri bune pentru Moldova” în cadrul căruia în localitate  urmează a fi reabilitat segmentul de la punctul de racordare a drumului raional și cel local spre traseul Bălți-Glodeni.  Concomitent, din resurse locale urmează a fi reabilitat drumul central din sat, bordurile cu trotuarul. În prezent, se desfășoară proiectul iluminării stradale.

”Mă bucur să constat că există conlucrare dintre autorități de ambele niveluri, precum și cu  școala din sat. Sunt plăcut surprins de aspectul exterior și interior al instituției, chiar dacă sunteți în vacanță. Mulțumesc managerului și întregului colectiv – pedagogilor cu experiență mai mare și celor aflați la începutul carierei – pentru devotament față de profesie”, a spus Ion Leucă.

La rândul său, primarul Emilia Vieru a mulțumit Președintelui raionului pentru deschidere. ”Acolo unde există comunicare, iar mesjaul vine din prima sursă și nu este denaturat – există și colaborare eficientă”, a conchis primarul de Funduri Vechi.

2c.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13_0.JPG