Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Raionul Glodeni în presă

Canal3

Infotag

Canal2

Argumentul

Agora.md

Publika TV

Moldpres

Вести             

MIR-TV

 

 

 

 

 

 

Programul seminarelor cu primarii a continuat la Fundurii Vechi

Vin, 01/12/2017 - 09:21

 

Programul seminarelor cu primarii, cu secretarii consiliilor locale, cu serviciile  descentralizate  şi  desconcentrate din teritoriu, organizate în Raionul Glodeni, a continuat, joi, 30 noiembrie, în localitatea Fundurii Vechi, condusă de primarul dna Emilia Vieru.

Agenda seminarului a  inclus ședința de lucru la tema protecției sociale a persoanelor vârstnice solitare și persoanelor cu disabilități, în perioada rece a anului, care a fost condusă de Vicepreședintele Consiliului Raional, dl Veaceslav Boubătrîn. Au fost identificate soluții de plasare provizorie a reprezentanților acestor categorii de persoane din raion. În acest context s-a menționat importanța valorificării la deplina capacitate a serviciilor Centrelor Multifuncționale, dar și atragerii altor instituții cu menire socială în protecția persoanelor dezavantajate pe timp de iarnă.

Programul a inclus, de asemenea, vizitarea Gimnaziului și a Grădiniței, aici fiind evocată problema insuficienței locurilor pentru copii ținînd cont de natalitatea înaltă în Fundurii Vechi. Primarul localității a menționat că autoritățile locale văd soluția pentru această problemă în crearea Gimnaziului-Grădiniței, o grupă pentru copii de vîrstă preșcolară fiind deja funcțională pe baza Gimnaziului. Mai cu seamă că această instituție dispune de toată infrastructura necesară, inclusiv Centrale termice pe bază de biomasă, terenuri sportive, etc.

Participanții la seminar au vizitat, de asemenea, Casa de Cultură, unde au urmărit un program artistic prezentat de tinrele talente, dar și de formația ”50+”;   Biserica veche și cea în construcție; Centrul de Sănătate dotat conform cerințelor moderne; Centrul Comunitar ”Armonie” și compania SRL ”Frapex Agro”.

IMG_5272.JPGIMG_5308.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5367.JPGIMG_5485.JPGIMG_5471.JPG

IMG_5444.JPG