Parteneriate

 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Raionul Glodeni și Raionul Piotrkow continuă proiectele comune

Taburi primare

Mar, 30/07/2019 - 11:09

1a_8.jpg

O delegație a raionului Glodeni, din care au făcut parte secretarul Consiliului Raional, Vasile Pelin, și șeful adjunct al Secției pentru Situații Excepționale, Valentin Climovici, a efectuat o vizită de lucru în raionul Piotrkow, Republica Polonia.

Membrii delegației au vizitat Serviciul Raional al Pompierilor al raionului Piotrkow și mai multe Posturi de Pompieri Voluntari, familiarizându-se cu dotarea acestor obiective și fiind impresionați de utilajele speciale, tehnica de stingere a incendiilor, de salvare pe apă, de efectuare a lucrărilor la înălțime și de descarcerare. De asemenea, reprezentanții raionului Glodeni au avut ocazia să urmărească antrenamentele serviciilor speciale pentru salvare pe apă și căutare subacvatică, etc.

În cadrul întrevederilor oficiale cu Piotr Wojtysiak, Președintele raionului Piotrkow, și cu Jakub Rytych, Comendantul Serviciului Raional al Pompierilor, a fost pusă în discuție activitatea Secției pentru Situații Excepționale din raionul Glodeni și posibilitățile de dotare a Postului de Salvare din satul Balatina, aflat în ultima etapă de construcție. Partea poloneză și-a confirmat disponibilitatea de a oferi Postului de Salvare utilajul și tot echipamentul necesar pentru buna activitate a acestuia.  

Vizita delegației s-a încadrat în Acordul de Cooperare dintre raionul Glodeni și raionul Piotrkow încheiat pe 15 octombrie 2015 și a fost efectuată la invitația Administrației Publice a raionului Piotrkow.

1b_2.jpg