Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Raionul Glodeni a semnat mai multe iniţiative de colaborare în Regiunea «Prutul de Sus»

Sâm, 28/04/2018 - 11:37

IMG_1471.JPG

Raionul Glodeni, alături de Făleşti, Rîşcani, Edineţ, Sîngerei, Briceni, Ocniţa şi municipiul Bălţi, a semnat mai multe Rezoluţii de colaborare transfrontalieră adoptate la Forumul Euroregiunii «Prutul de Sus», organizat pe 26-27 aprilie de către Administraţia Regiunii Cernăuţi - actuala deţinătoare a Preşedinţiei în cadrul organizaţiei.

Printre iniţiativele la care a aderat Raionul Glodeni se numără crearea unui sistem comun transfrontalier integrat pentru monitorizare efectivă şi atenuarea consecinţelor calamităţilor naturale şi tehnogene asupra populaţiei din zonele de frontieră ale Republicii Moldova, României şi Ucrainei, după modelul SMURD. Întru realizarea acestei iniţiative a fost semnat un apel comun către Guvernele statelor-membre privind cooperarea în domeniul protecţiei civile a populaţiei din zonele de frontieră.  Potrivit participanţilor, inundaţiile grave din 2008 au fost o avertizare către autorităţi pentru a gestiona cu înţelepciune apa din rîul Prut. De notat că mai multe localităţi din raionul Glodeni se regăsesc pe harta «pericolului de inundare» elaborată de specialişti hidrologi din Regiunea Cernăuţi.

În alt context delegaţiile au votat mai multe proiecte menite să contribuie la intensificarea cooperării în domeniile educaţiei, culturii şi ştiinţei, construcţiei drumurilor,  combaterii criminalităţii transfrontaliere, etc.

Raionul Glodeni a fost reprezentat la forumul Euroregiunii «Prutul de Sus» de Preşedintele raionului, Ion Leucă, care a pledat pentru valorificarea plenară a posibilităţilor oferite de această platformă regională. În acest sens, Ion Leucă a insistat asupra includerii reprezentanţilor Raionului Glodeni în comisiile de lucru ale Euroregiunii «Prutul de Sus», astfel încît vocea locuitorilor raionului Glodeni să fie auzită, iar doleanţele – luate în considerare.

IMG_1489.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1460.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1583.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1528.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1445.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1604.JPG