Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Raionul Glodeni va avea un Centru de Tineret

Mie, 14/03/2018 - 09:28

1_7.jpg

 

Președintele raionului Glodeni, Ion LEUCĂ, și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica BABUC, au semnat un Acord de colaborare privind dezvoltarea Centrului de Tineret. Semnarea acestuia a fost realizată în contextul Programului de Dezvoltare a Centrelor de Tineret al cărui scop este dezvoltarea şi extinderea serviciilor de tineret. Prin intermediul programului, Ministerul va acorda autorităților publice locale suport pe trei dimensiuni: dezvoltarea profesională a resurselor umane din cadrul centrelor de tineret (manageri și specialiști în lucrul de tineret), suport pentru dezvoltarea bazei tehnico-materiale (echipament IT și mobilier) și sprijin financiar in vederea dezvoltării Programelor de granturi pentru proiectele de tineret.

Ministrul Monica BABUC a subliniat importanța consolidării parteneriatelor dintre autoritățile publice centrale și locale, astfel încît tinerii să aibă posibilitatea dezvoltării personale și profesionale la ei acasă. „Nu știu dacă există ceva mai important decît scopul pe care îl urmărim acum: tinerii noștri să-și găsească rostul în Republica Moldova. Or, deschiderea Centrelor de Tineret oferă noi perspective pentru sporirea nivelului de activism civic, extinderea serviciilor de educație non-formală și dezvoltarea activităților de educare, de consiliere, de promovare a modului sănătos de viață în rândul tinerilor”, a declarat oficialul.

Președintele raionului Glodeni, Ion LEUCĂ, a ținut să sublinieze că în raionul Glodeni sînt peste 13 mii de tineri cu vîrsta cuprinsă între 14 și 32 ani. Marea majoritate dintre ei sînt elevi, pentru care există un spectru vast de activități extrașcolare. ”Avem 3 Școli de Arte și 6 Filiale ale acestora, care sînt frecventate de fiecarea al zecelea copil din raion, precum și un Centru de Creație cu 10 filiale. Tinerii absolvenți se manifestă în raion, în țară și chiar peste hotare. O confirmare elocventă este lansarea și promovarea unor asemenea vedete muzicale care provin din raionul Glodeni precum cîntăreața de operă Valentina Nafornița și basistul Alex Calancea”, a spus Ion LEUCĂ.

Președintele raionului a mai amintit despre proiectul Novateca care prevede dotarea bibliotecilor publice cu baza IT și care a fost implementat și în raionul Glodeni.

”Salutăm noua inițiativă a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, iar noi vom depune eforturi pentru ca în Centrul de Tineret să fie viață. Investițiile în tineri dau rezultate peste ani, însă durează în timp”, a conchis Ion LEUCĂ.

Tinerii din toate localitățile raionului Glodeni, inclusiv membrii Consiliului raional al Tinerilor, sînt îndemnați să se implice în identificarea priorităților din agenda dedicată tinerilor și în lansarea proiectelor de grant pentru realizarea acestora. 

4_4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3_4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2_9.jpg