Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rezultatele vizitei oficiale a delegației din raionul Glodeni în Județul Bistrița-Năsăud

Vin, 30/03/2018 - 11:13

1_10.jpg

 

În perioada 27-29 martie, o delegație din raionul Glodeni, din care au făcut parte  Președintele raionului Ion Leucă, șeful-adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat Verginia Scobioală, secretarul Consiliului raional Vasile Pelin, primarii localităților, consilieri și funcționari ai Aparatului Președintelui, a efectuat o vizită oficială la Bistrița, la invitația Președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud Emil Radu Moldovan.

 

1_2.JPG


 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În prima zi a vizitei, delegația din raionul Glodeni  a participat la ședința ordinară festivă a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Delegația din Republica Moldova a fost salutată de către toate partidele prezente în Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, precum și în mod special de Președintele Consiliului Emil Radu Moldovan, Prefectul Județului Ovidiu Frenț, Protopopul Alexandru Vidican, generalul de brigadă Virgil Ovidiu Pop. Membrii delegației din Glodeni au asistat la procesul de dezbatere și votare a chestiunilor ordinare de pe ordinea de zi. Delegația din Glodeni a fost impresionată de constructivismul consilierilor, reprezentanți ai diferitelor forțe politice, de operativitatea luării deciziilor, precum și de modalitatea de votare electronică, eco-friendly și economă.

 

 

1_3.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2_0.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4_1.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VEZI VIDEO:

În cea de-a două zi a vizitei, la sediul Consiliului Județean a avut loc o ședință cu participarea delegației primarilor din raionul Glodeni, oficialilor din Consiliul Județean, companiilor - membre ale Camerei de Comerț și Industrie din România. Primarilor din Glodeni le-a fost prezentată o listă a agenților economici din județ interesați de colaborarea cu parteneri din raionul Glodeni, inclusiv sub aspectul investițiilor în raion, atragerii forței de muncă din Glodeni, etc. Printre companiile respective se numără Frasinul (construcții civile, drumuri, prelucrarea lemnului), Dimex 2000 Company, CML și Indemanarea ProdCom (drumuri, construcții civile), Electro Ursa (infrastructură electrică și drumuri), Silvania International și Prolematex (prelucrarea lemnului).  Ședința a fost urmată de o vizită de documentare a Președintelui raionului Glodeni, Ion Leucă, la compania Teraplast – cel mai mare procesator de PVC din România, cu o cifră de afaceri de circa 130 de mln euro anual. Ion Leucă a lansat o invitație să efectueze o vizită în raionul Glodeni directorului general al Teraplast Mirela Pop, inclusă recent în Topul femeilor de succes din România. Ulterior, Ion Leucă a mers la Parcul Industrial Bistrița-Sud extins pe o suprafață de 30 de hectare și a studiat experiența colegilor în procesul de atragere a investitorilor. 

În cea de-a doua zi a vizitei, pe 28 martie, primarii localităților din raionul Glodeni s-au deplasat în primăriile comunelor din Județul Bistrița-Năsăud, unde s-au familiarizat cu situația din diverse domenii: social-economic, infrastructură, educație, tineret, sport. Omologii din România și-au exprimat deschiderea totală pentru colaborare și acordare de asistență comunelor și satelor din raionul Glodeni. În acest sens, fiecare dintre cele 19 primării din raionul Glodeni va semna cîte un acord de înfrățire cu o primărie din Județul Bistrița-Năsăud, inclusiv orașul Glodeni – cu orașul Beclean considerat drept un oraș model de urmat pentru toată România.

 

1_11.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2a_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot miercuri, 28 martie, mai mulți membri ai delegației au fost invitați să viziteze Spitalul Județean de Urgență Bistrița – unul din cele mai moderne spitale din România, modernizarea căruia a durat 10 ani și a costat 17 mln euro oferiți, în principal, de UE și investiți în cele mai bune dotări și soluții existente.  

 

1_12.jpg

2_12.jpg

3_0.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În după amiaza zilei de miercuri delegația raionului Glodeni a participat la vernisajul expoziției de artă contemporană ”Trilema”' a grupului KRoma constituit la Cracovia și format din artiști polonezi și români stabiliți în Polonia: Tomasz Awdziejczyk, Joanna Banek, precum și Serge Vasilendiuc - originar din mun Bălți. Seara, gazda a lansat oaspeților o invitație pentru Concertul ”Veronica Bălan- 10 ani de dor românesc”.

Întreaga delegație a raionului Glodeni a adresat cuvinte de profundă recunoștință Președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud Emil Radu Moldovan, colegilor săi din cadrul Consiliului, tuturor celor care au contribuit la organizarea excelentă a vizitei. Toate propunerile lansate în cadrul vizitei vor fi examinate de responsabili din raionul Glodeni și Județul Bistrița-Năsăud pentru a oferi acestor inițiative o realizare practică în interesul cetățenilor din raionul Glodeni și Județul Bistrița-Năsăud.

Amintim că vizita oficială se încadrează în Acordul de Asociere semnat între cele două unități administrativ-teritoriale din Republica Moldova și România care are drept scop colaborare, parteneriat în diferite domenii de activitate pentru realizarea unor lucrări şi servicii de interes public, pentru promovarea şi protejarea intereselor autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi colaborarea cu agenţii economici şi asociaţiile obşteşti.

În afara cadrului oficial al acordului, comunicarea dintre Glodeni și Bistrița-Năsăud cunoaște o dezvoltare tot mai frumoasă, bazată pe relații de prietenie și fraternitate, comunitate de viziuni și valori ale cetățenilor, fiind alimentată de legăturile personale de prietenie sinceră și respect reciproc profund, precum și de inteligența celor doi Președinți – Ion Leucă și Emil Radu Moldovan.