Parteneriate

 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tineri, inteligenți, promițători – Ziua porților deschise la Consiliul Raional Glodeni pentru liceeni (VIDEO)

Joi, 24/05/2018 - 14:10

IMG_4063.JPG

Sursa video: TV Prim

Consiliul raional Glodeni a desfășurat joi, 24 mai, o acțiune fără precedent – Ziua porților deschise pentru liceenii raionului Glodeni, la care au participat elevii claselor liceale de la LT ”Vasile Coroban” și LT ”Lev Tolstoi” din orașul Glodeni, precum și de la Liceul comunei Balatina.

Președintele raionului, Ion Leucă, Vicepreședinții Oxana Albu și Victor Țarigradschi au prezentat instituția, domeniile de responsabilitate ale fiecăruia dintre conducători, precum și birourile de serviciu, unde tinerii au fost invitați să-și facă selfie, inclusiv în fotoliul Președintelui raionului.

Ina Stavinschi, șef al Secției Administrație Publică din cadrul Aparatul Președintelui, a adus la cunoștința organigrama Consiliului Raional, a oferit explicații pe marginea  componenței Consiliului și căilor de comunicare cu cetățenii, etc.

Elevii au manifestat un interes foarte mare față de dialogul cu autoritățile publice locale de nivelul II, fiind curioși, în special, de acțiunile dedicate tinerilor, evoluțiile din domeniul sportului, rata actuală a șomajului și perspectivele angajării în cîmpul muncii, etc. Le-a fost adusă la cunoștință informația privind ultimele evoluții ale proiectului de creare a Centrului de Tineret, un acord în acest sens fiind semnat în luna martie a acestui an dintre Președintele raionului Ion Leucă și  Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc. Liceenii și colegii lor au fost îndemnați să manifeste un activism mai mare față de acțiunile  Consiliului Raional al Tinerilor și, prin intermediul acedtuia, să se implice mai activ în procesul de luare a deciziilor la nivel raional.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Glodeni au profitat de eveniment pentru a aduce la cunoștința tinerilor procesele ce au loc în cadrul institutului polițienesc la nivel de stat, inclusiv intenția acestuia de a deveni o poliție cu fața umană, mai aproape ca niciodată de cetățean.   

Ziua porților deschise a fost organizată în colaborare cu Direcția Învățămînt, Tineret și Sport, la inițiativa lui Ion Cojocari – cel mai tînăr consilier din actuala componență a Consiliului Raional Glodeni.

IMG_4026.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4129.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3995.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3975 (1).JPG