Parteneriate

 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Raionul Glodeni în presă

Вести

Deschide.md

Timponline             

AAP.gov.md                 

MIR-TV

Provincial.md

 

 

 

 

Un seminar regional dedicat proceselor administrative în cadrul APL a avut loc la Glodeni

Mie, 06/12/2017 - 09:39

 
Masa Rotundă ”Buna guvernare la nivel local prin prisma optimizării proceselor administrative”, organizată de Academia de Administrare Publică (AAP), a avut loc marți, 5 decembrie, în incinta Consiliului Raional Glodeni. La eveniment au participat deputați în Parlamentul Republicii Moldova, reprezentanți ai conducerii raioanelor Glodeni, Fălești, Rîșcani și Edineț, , funcționari publici și consilieri din cele patru raioane, reprezentanți ai AAP. Decizia privind locul desfășurării seminarului a fost motivată prin experiența pozitivă a Administrației Publice Locale de nivelul II din Raionul Glodeni în ceea ce privește organizarea și gestionaea proceselor administrative în cadrul Consiliului Raional.

Dezbaterile au vizat procesele administrative în administrația publică și anume în Consiliul Raional, inclusiv procesul de planificare a activităților, organizarea proceselor de muncă în realizarea planului de acțiuni, procesul decizional și coordonarea activităților în realizarea obiectivelor, controlul și măsurarea rezultatelor. Raionul Glodeni și-a împărtășit experiența privind elaborarea și implementarea Strategiei de dezvoltare social-economică a raionului,  prezentată de Vasile Gudumac, șef al Secției Economie; elaborarea și executarea bugetului raional, prezentată de Veronica Nicolaev, șefa Direcției Finanțe; planificarea activităților Consiliului Raional, prezentată de Ina Stavinschi, șef-interimar al Secției Adminisrare. Bunele practici au fost demonstrate și de reprezentanți ai celorlalte raioane.  

Discuțiile purtate la Glodeni au fost apreciate drept oportune și foarte utile în contextul descentralizării Administrației Publice Locale și, în urma sintetizării, vor fi înglobate într-o publicație specială a Academiei de Administrare Publică.

IMG_6304.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6274.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6294.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image_0.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6290.JPG