Parteneriate

 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vizita Delegației din raionul Piotrkow, Polonia, în raionul Glodeni (VIDEO)

Lun, 28/05/2018 - 14:47

IMG_4951.JPG

(Sursa Video: TV Prim)

O numeroasă delegație din powiatul (raionul) Piotrkow, Voievodatul Lodz, Republica Polonia, se află în aceste zile în raionul Glodeni. Din delegație fac parte reprezentanți ai conducerii și consilieri ai powiatului Piotrkow, manageri ai instituțiilor de învățămînt, oameni de afaceri.

Scopul vizitei este aprofundarea relațiilor dintre raionul Glodeni și powiatul Piotrkow în diferite domenii: social, economic și antreprenorial, cultural, precum și în domeniul prevenirii situațiilor excepționale.

Delegația polonă va avea un șir de întrevederi cu omologi din Glodeni - consilieri raionali, conducători ai instituțiilor de învățămînt și întreprinderi, va fi prezentă la mai multe manifestări culturtal-artistice și va vizita satul Stîrcea – localitatea compact populată de etnici polonezi.  

Raionul Glodeni și powiatul Piotrkow sînt raioane înfrățite din anul 2015. De atunci, mai bine de 400 de persoane din raionul Glodeni au avut ocazia să viziteze Polonia cu prilejul diferitelor evenimente culturale. În cadrul Acordului de înfrățire, raionul Glodeni a beneficiat din partea powiatului Piotrkow de o autospecială pentru prompieri. Cu suportul părții poloneze, în raionul Glodeni urmează  a fi instituit un punct de pompieri și salvatori, care va fi dotat și va funcționa conform standardelor europene în acest domeniu.    

IMG_4972.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4971.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4963.JPG