Ссылки

 

 

 

La Glodeni s-a lansat construcția unei noi case cu apartamente sociale (VIDEO)

пт, 11/05/2018 - 17:36

1_9.JPG

 

În orașul Glodeni a fost lansată construcția unei noi case cu apartamente sociale, în cadrul proiectului finanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei de Investiții și Consiliul Raional Glodeni. Proiectul de construcție a locuințelor pentru păturile social-vulnerabile, Faza II or. Glodeni, se estimează la 1 069 996 Euro, dintre care contribuția Consiliului Raional constituie peste 41 la sută – sau 443 365 Euro.

Președintele raionului Glodeni, Ion Leucă, a menționat la ceremonia de lansare a proiectului că obiectivul va fi dat în exploatare pînă la începutul anului viitor, iar repartizarea apartamentelor se va face de către o comisie consultativă, data începerii primirii cererilor urmînd să fie anunțată public, inclusiv: pe site-ul oficial al Consiliului Raional www.glodeni.md, în mass-media  locală, prin intermediul altor mijloace de informare.

”Repartizarea apartamentelor se va efectua în stricta conformitate cu legislația în vigoare, în baza Regulamentului cu privire la evidența, modul de atribuire și folosire a locuințelor sociale, în condiții de maximă  transparență”, a subliniat Ion Leucă.

Prezent la ceremonie, ex-Președintele raionului Glodeni, Ion Movilă, consilier raional, a salutat continuitatea existentă în raion în vederea asigurării păturilor social defavorizate cu spațiu locativ, amintînd că în perioada mandatului său de Președinte al raionului, Glodeniul a fost inclus printre primele raioane din țară în programul de locuințe sociale.

Antreprenorul general al obectivului de construcție este compania Glorinal Imobil – companie ce deține experiență vastă în executarea lucrărilor de construcție de diferit tip - atît locuințe de elită, cît și apartamente accesibile altor categorii de beneficiari. Directorul companiei, Vasile Chirică, a remarcat că acesta este primul obiectiv în zona nordului, dar experiența și parteneriatul foarte eficient cu administrația raionului nu lasă loc de îndoială că blocul va fi construit conform celor mai înalte standard de calitate și în termenele prevăzute.   

5a_0.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6_1.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4_5.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9_1.JPG